Review of the practical guidelines in obstetrics and gynecology

Review of the practical guidelines in obstetrics and gynecology

Dl. Prof. Onofriescu a demarat in Februarie 2018 un proces de revizuire a Ghidurilor elaborate in 2006 si 2012. Din pacate doar un numar mic de ghiduri revizuite sunt finalizate in acest moment. Este insa o obligatie a noastra, pe care ne-am asumat-o la Congresul SOGR, sa finalizam revizia ghidurilor clinice de Obstetrica si Ginecologie.
De aceea, Presedintele si Prim-Vicepresedintele SOGR au demarat procesul de reconfirmare a angajamentelor ferme ca pana la 01 Decembrie 2018 revizia ghidurilor preluate va fi gata. Ghidurile vor fi revizuite in formatul cunoscut, cu niveluri de evidenta, ca si celelate realizate pana acum.
Procesul va continua in perioada decembrie 2018 – februarie 2019 prin exminarea ghidurilor de catre evaluatori externi colectivului care il editeaza, apoi printr-o procedura Delphi va fi evaluat de toti realizatorii de ghiduri prin email. Ghidurile care urmeaza sa fie aprobate in etapa finala vor fi postate pe site-ul SOGR, pentru  a da posibilitatea membrilor Societatii sa aduca sugestii de imbunatatire.
La jumatatea lunii martie 2019 va avea loc o reuniune de consens. Avem astfel certitudinea ca la sfarsitul reuniunii, ghidurile au parcurs toate etapele corecte pentru a fi promovate catre Ministerul Sanatatii.

29-30 martie 2019, Bucuresti, Hotel Ramada Plaza